Behaalde doelen 2020

‘Van ontwikkelingshulp maar hulp bij ontwikkeling’

Stichting Creative Nepal, 2020

We kunnen wel zeggen dat 2020 voor iedereen een behoorlijke verandering is geweest. Voor iedereen in de wereld was het wel in verschillende opzichten een moeilijk jaar. Ook in Nepal is de pandemie een behoorlijke aanslag op de samenleving. Met het sluiten van veel winkels tijdens een lange lockdown kwamen families al snel zonder eten te zitten. Geen werk, geen inkomsten, geen steun van de overheid, betekent geen eten. Stichting Creative Nepal heeft dan ook de geplande projecten moeten verplaatsen naar een later moment en ons voor nu gericht op directe steun. Voedsel pakketten voor families die het het hardste nodig hebben.

Toch zijn er een aantal mooie projecten gerealisseerd en kijken we terug op een geslaagd jaar, voor zover dat kan in deze vreemde tijden. Hieronder een overzicht van de behaalde doelen in 2020.

We willen al onze sponsoren en donateurs hartelijk bedanken voor alle steun. 

Namaste, Team Stichting Creative Nepal

Jaarverslag 2020

Informatie over Stichting Creative Nepal

De stichting heeft als doel de bevolking van Nepal, met in het bijzonder anders getalenteerden en vrouwen, vooruit te helpen door hulp bij ontwikkeling en zo zelfstandigheid te stimuleren. Het bestuur met, Joost van Riel (voorzitter), Iris Veenhuizen (Penningmeester) en Annemijn Mors (secretaris). Douwe Soeting, initiatiefnemer van de stichting, is ons contactpersoon in Nepal, in de maanden dat hij in Nederland is, doet hij aan fondsenwerving.

Fondsenwerving 2020

Sponsoring vanuit samenwerking verbanden met:

  • Stichting ProActief Nepal (Arnhem, Nederland)
  • Stichting Veldwerk (Nederland, Nepal)
  • Donaties vanuit familie en vrienden
  • Donaties door werving vanuit promoten door Douwe
  • Reclame vanuit bol.com (affiliate)

Stichting Creative Nepal werkt samen met

Khagendra New Life Home (Kathmandu, Nepal)
Local Women’s Handicrafts (Kathmandu, Nepal)
Stichting ProActief Nepal (Arnhem, Nederland)
Stichting Veldwerk (Nederland, Nepal)
Stichting Help Silent Voices (Nederland, Brasil)

Behaalde doelen 2020

Menstruatie en hygiëne, Saptari, Terai

Vrouwen in zuid-Nepal kunnen niet aan de juiste menstruatieproducten komen en krijgen geen voorlichting over hygiëne, wat voor gevaarlijke situaties zorgt. Op 11 Januari zijn wij samen met Empowerment Collective naar de Terai afgereisd. Hier hebben we informatiesessies gegeven en de reusable menstruatie pakketten uitgedeeld in twee verschillende dorpen. De sessie, uitgevoerd door een verpleegster en de woordvoerder van Empowerment Collective, legt uit wat menstruatie is, legt nadruk op het belang van hygiëne en hoe de menstruatiepad gebruikt moet worden. Door jullie donaties hebben wij 396 vrouwen kunnen helpen, hierdoor zijn we weer een stapje dichterbij een wereld waar vrouwen in Nepal kunnen gaan en staan waar ze willen, óók tijdens hun menstruatie.

Renovatie tuin en binnenplaats Khagendra New Life Home

Begin Januari zijn we van start gegaan met de renovatie ven de tuin en binnenplaats van Khagendra. Deze ruimte is voor de bewoners belangrijk, hier kunnen ze buiten zijn.

Steun Stichting Creative Nepal

Voor 2021 staan er projecten op de planning die we door omstandigheden hebben moeten uitstellen. Zo gaan we verder met de tuin en binnenplaats bij Khagendra, blijven we de bewoners aldaar steunen en starten we een aantal nieuwe initiatieven die zich richten op vrouwen en het versterken van hun positie in de samenleving.

Om ook in 2021 onze doelen te behalen hebben we jullie steun hart nodig.

Je kunt ons steunen via deze pagina: Steun Creative Nepal

Namaste, Team Stichting Creative Nepal

Gebruik de onderstaande links en steun gratis

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Pin It on Pinterest

Share This