Anders getalenteerden

‘van ontwikkelingshulp naar hulp bij ontwikkeling’

Khagendra New Life Home

Khagendra is een instelling voor mensen van alle leeftijden met een ernstige lichamelijke en/of mentale handicap. Khagendra biedt permanente huizing en zorg aan zo’n 77 mensen door middel van onderdak, drie maal daags eten, fysiotherapie, verpleging en verzorging. Op Khagendra voelen veel bewoners zich thuis.

Stichting Creative Nepal draagt bij aan de algemene leefomstandigheden op Khagendra door o.a. te investeren in het verbeteren van de woonvoorzieningen, sanitair, hygiëne en activiteiten. Hierdoor wordt het leven van de bewoners bij Khagendra een stuk leuker en gemakkelijker gemaakt.

Verbetering leefomstandigheden

De sanitaire voorzieningen bij Khagendra zijn toe aan een grondige aanpassing en upgrade. De situatie nu zorgt ervoor dat niet alle toiletten gebruikt kunnen worden, waardoor verschillende bewoners onnodig veel moeite moeten doen om te douchen of simpelweg naar het toilet kunnen gaan. Hoog tijd om daar de nodige aanpassingen en vernieuwing in aan te brengen zodat het weer voor alle bewoners toegankelijk is. In het hoofdgebouw zijn vijf sanitaire ruimtes. Voor de Heren, voor de Dames en voor de medewerkers. Het kleinere achtergebouw heeft twee extra ruimtes, één douche en één toilet en een wasruimte. Door de jaren heen zijn deze ruimtes steeds verder achteruit gegaan en op dit moment voorzien ze niet meer aan de behoefte.

Hygiëne en vieligheid kunnen niet meer worden gewaarborgd waardoor, zeker voor de minder mobiele bewoners de douche en toiletgang een behoorlijke survival is geworden. Het vernieuwen en verbeteren van deze belangrijke ruimtes zorgt ervoor dat de sanitaire voorzieningen voor iedere bewoner met meer gemak en zonder gevaar begaanbaar is.

Dagbesteding bij Khagendra

Bij Khagendra New Life Home wonen zo’n 75 gehandicapte mensen. Ze hebben hier onderdak en de nodige verzorging en eten. Wat rest is een dag besteding. Vele van hen hebben niet de mogelijkheid om hun handen voldoende te gebruiken maar er zijn er ook die dat zeker wel kunnen. Daarnaast zijn er bewoners die ergens buiten de deur werken om zich van eigen onderhoud te voorzien. Voor die bewoners die voldoende mobiliteit hebben in de handen hebben we een dagbesteding gecreëerd. Het maken van Armbandjes, Dromenvangers en andere handgemaakte producten. Deze zijn onder andere te verkrijgen via onze webshop: Creative Nepal

Sponsoring bewoners

Naast de renovaties en projecten die we doen  helpen wij ook bewoners die de kosten voor Khagendra door omstandigheden niet zelf kunnen dragen. Zij komen veelal uit vergelegen dorpen waar ze niet de zorg kunnen ontvangen die ze nodig hebben. Daarnaast bieden wij individule sponsoring aan bewoners die bijvoorbeeld extra steun nodig hebben in de vorm van studie geld of externe onderzoeken. 

Wil je ook een bewoner sponsoren, neem dan contact op via [email protected]

Kosten per bewoner

De maandelijkse kosten voor Khagendra New Life Home zijn 6000 rupees (ongeveer 50 euro) per maand. Hiermee krijgen de bewoners medische zorg, onderdak en drie keer per dag voedsel te krijgen. Daarnaast zijn er met regelmaat actifiteiten, georganiseerd door scholen, de boedistische gemeenschap of andere organisaties.

Dit zijn de bewoners die momenteel via Stichting Creative Nepal worden gesponsord.

Santaman Magar

Paraplegisch

Suryamaya Tamang

Paraplegisch

Puna Rai

Paraplegisch

Dinesh Khattri

Paraplegisch

Tej Bahadur Magar

Geamputeerde

Sunil Dangol

Paraplegisch

Nisha Chhetri

Nuromusculaire scolise

In the Picture

Vierwiel-scooter voor Jenisha

Voor Jenisha is het een droom om verder te kunnen studeren.
Om een rolstoel toegankelijk college teh berijken heeft ze een vierwiel-scooter nodig.
Help ons haar wens tot vervulling te laten komen.

Kosten voor een Vierwiel-Scooter: ±€1450,-

DOE EEN DONATIE AAN JENISHA

Jenisha Kadayad

Doe een donatie aan
Khagendra New Life Home
Totaal

Met uw donatie kunnen wij ons werk voortzetten en de mensen met een handicap helpen in de richting van een betere toekomst. Ons uitgangspunt blijft altijd; hulp bij eigen ontwikkeling. Op die manier kunnen we blijvende resultaten behalen.

Stichting Creative Nepal is een ANBI (Algemeen Nut Beogende instelling). Giften doneren aan onze stichting geeft niet alleen voldoening, maar ook belastingvoordeel voor particulieren en bedrijven. Lees hier  alles over de ANBI en voorwaarden.

Je kunt er voor kiezen een donatie te doen via het formulier, wat verschillende betaal mogelijkheden biedt. Ook is een directe bank overschrijving mogelijkheid. Ons rekening nummer is NL48BUNQ 2206 023059 ten name van Stichting Creative Nepal.

Gebruik de onderstaande links en steun gratis

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!