Selecteer een pagina

Local Women’s Handicrafts

Duurzame Ontwikkeling

Door uit te gaan van de basis behoeften en de focus te houden op wat haalbaar is kunnen we werken naar een duurzame toekomst

Bewustzijn Creëren

Onder het motto; ‘Een betere wereld begint bij jezelf’, wil Stichting Creative Nepal bewustzijn creëren en zo de mensen stimuleren hun eigen bijdrage te leveren

Samen Werken

Door samen te werken met lokale initiatieven, die hetzelfde doel voor ogen hebben kunnen we bouwen aan een betere wereld voor iedereen

‘Solutions through Compassion’

In 2010 richtte Nasreen samen met haar broer en zus ‘ Local Women’s Handicrafts’ op. Deze stichting focust zich op het bieden van nieuwe kansen aan kansarme vrouwen in Nepal. Nasreen is geboren in een afgelegen dorp op de grens van India en Nepal. De vrouwelijke bewoners hebben hier erg weinig rechten en leven een kansarm bestaan. Op twaalfjarige leeftijd had zij de mogelijkheid om afstand te nemen van de onderdrukte omstandigheden waarin ze geboren is. Ze vertrok naar Kathmandu, waar ze voor grote exportbedrijven werkte om kleding en accessoires te maken. Nasreen werkte tien tot veertien uur per dag voor niet meer dan vijf dollar. Zij had het geluk een Amerikaanse leraar, wonend in Nepal, te leren kennen die haar gratis onderwijs gaf.

Stichting Creative Nepal draagt bij aan de projecten van Local Women’s Handicrafts door o.a. te investeren in de sanitairy pakketten die wij samen met Saheen van LWHNepal uitdelen tijdens voorlichtings dagen op middelbare scholen in Nepal.

Een Win/Win situatie!

SCN koopt met uw donatie bij LWHNepal de sanitaire pakketten die we uitdelen aan de studentes en vrouwen tijdens de voorlichtings dagen. Zo behouden ook de vrouwen van LWHNepal een stabiele basis.

 

Het Sanitair Pakket

  • Twee ecovriendelijke sanitaire pads
  • Twee keer 100% katoen ondergoed
  • Zes keer een inleg
  • Eén keer een opbergzakje
  • Eén keer een stuk zeep
  • Eén keer een nagelknipper

Wordt een donateur

Chhaupadi

Chhaupadi is een vanuit hindoeïstische geloofsovertuiging gebruik in Nepal waarbij vrouwen zich tijdens hun menstruatie moeten afzonderen in hutten en schuren. Door de gemeenschap worden ze als onrein aanschouwd. Hoewel het gebruik is door de Nepalese rechtbank in 2005 verboden komt de traditie in het westen van Nepal nog bij ongeveer 95% van de bevolking voor.

Gezegd wordt dat de Hindoegoden de gemeenschap met onheil zoals ziekten, slechte oogst overlijden van vee en andere rampen zal treffen als de vrouwen tijdens hun menstruatie in hun eigen woning verblijven. Zouden de vrouwen deze gebruiken nastreven dan zonderen ze zich tijdens hun menstruatie af in vaak vochtige hutten en kleine tochtige vertrekken. Tijdens chhaupadi, de menstruatie periode mogen zij geen mannen aanraken, geen zuivelproducten eten of drinken, hun eigen huis niet betreden of zelf hun eigen eten klaarmaken. Wat overblijft is gedroogd voedsel zoals zout en rijst en water. Het komt dan ook regelmatig voor dat deze vrouwen slachtoffer worden van ondervoeding en ziekten door infecties, komen te overlijden door slangenbeten of worden aangevallen door grotere dieren als tijgers en andere roofdieren.

Stichting Creative Nepal zet zich samen met Local Women’s Handicrafts in om dit oude gebruik verder uit te bannen. Door meer bewustzijn te creëren bij zowel vrouwen als mannen tijdens informatie dagen en workshops.

Het kan toch niet zo zijn dat wij dit nog langer voort laten duren?

Actuele Projecten

Training Centre

Vrouwen voor elkaar, een sterkere basis binnen de Nepalese samenleving

Water Filter

Schoon drink water is een van de belangrijkste basisbehoeften

Menstruatie

Bewustzijn over menstruatie en hygiene voor meisjes en vrouwen in Nepal

Afgeronde Projecten

Purano Goheshwori

Voorlichting over menstruatie en hygiëne ssn studentes in Nepal

Serana Mabey

Voorlichting over menstruatie en hygiëne ssn studentes in Nepal

Gebruik de onderstaande links en steun gratis de aangesloten initiatieven

Miljoenen artikelen
Shares
Share This
My title