Nepal in 2020

‘van ontwikkelingshulp naar hulp bij ontwikkeling’

Covid-19

Nepal heeft het moeilijk, heel moeilijk… De hardwerkende bevolking van dit prachtige land aan de voet van de Himalaya heeft uw hulp, juist nu, héél hard nodig!

Nepal zit, sinds de uitbraak van Covid-19, volledig op slot: al 3 maanden mag niemand het huis verlaten met uitzondering van 1 uur in de vroege ochtend en dan alleen in de directe omgeving van het huis en tot zeker half augustus is het vliegveld voor alle verkeer gesloten. Geen toeristen = geen inkomsten = geen basisvoorzieningen voor het grootste deel van de Nepalese bevolking. Mensen zijn gedwongen hun winkel te sluiten omdat er geen klandizie is, maar worden door de overheid toch aangeslagen voor belastinggeld over een periode waarin diezelfde overheid het hele land in een volledige lockdown zette. De overheid richt zich op de kleine en rijke bovenste laag van de samenleving omdat daar stemmen en geld te verdienen is. Het merendeel van de hardwerkende bevolking wordt aan het lot overgelaten.

Ik ben Douwe Soeting, 3 jaar geleden richtte ik Stichting Creative Nepal (SCN) op met als doel lokale initiatieven steunen op een duurzame manier: projecten steunen waarbij Nepalezen betrokken zijn en die zorgen voor een stabiele basis in het dagelijks leven. Met succes, we hebben veel kunnen bereiken in de afgelopen jaren!

Maar nu komt het water de Nepalese bevolking vrij letterlijk aan de lippen: voor langere tijd is het land afgesloten voor alles en iedereen, de lockdown heeft de lokale landbouw en productie van basisbehoeften platgelegd en het regenseizoen is begonnen met alle gevolgen van dien.

Stichting Creative Nepal steunt 2 mooie projecten waarbij we uitgaan van inzet voor steun.

Mijn visie: in plaats van mensen geld geven, kan ik via SCN producten verkopen die gemaakt worden door de mensen die werken bij Local Women’s Handicraft en de bewoners van Khagendra, kunnen zij blijven werken en met de inkomsten hun familie voorzien in de basisbehoeften.

Met een kerstpakket van €12,50 per stuk kan een hele familie voor 2 weken eten.

Bovendien: van elke donatie aan SCN gaat elke cent naar de mensen die het echt nodig hebben! Uw donatie van €25,- voorziet een familie voor een maand in de basisbehoeften.

Mijn hart bloed: ik krijg dagelijks berichten van families die geen eten meer hebben, kinderen die honger hebben. De situatie is nijpend en Stichting Creative Nepal kan ze helpen, met uw bijdrage!

Heeft u een bedrijf dat aan het einde van het jaar aan het personeel een kerstpakket geeft? Koop de pakketten bij ons! Het pakket bestaat uit een prachtige sjaal, gemaakt door de vrouwen van Local Women’s Handicraft en een armbandje gemaakt door de bewoners van Khagendra. U geeft uw personeel een prachtig geschenk met een bijzonder verhaal: duurzame steun voor de mensen in Nepal.

Geeft u uw personeel de mogelijkheid een goed doel te steunen? Of zoekt u een goed doel om als bedrijf te steunen? Denk aan ons!

Zonder hulp is er geen toekomst voor duizenden families in Nepal die het in normale omstandigheden al niet makkelijk hebben. 

Mail naar [email protected] voor informatie over de kerstpakketten of doe een donatie via doneer.

En deel dit bericht alstublieft, daarmee help je ons enorm!

Gebruik de onderstaande links en steun gratis

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Pin It on Pinterest

Share This